Как да изберем детско креватче за дете – топ съветите на чистота.com

Изборът на най-доброто за децата е естественото желание у всеки родител. Вие правите всичко възможно, за да осигурите на детето си щастливо детство, с право да вярвате, че това ще бъде ключът към доброто бъдеще.

Преди да „получи“ собствената си стая, бебето получава собствено легло. В него то ще прекара доста време в първите месеци от живота си. Така ще е важно да отговаря на всички параметри на безопасност и удобство. Изборът на легло, трябва да се обърне внимание не само на външния вид и цена. Ето и други важни фактори, които трябва да се вземат предвид при покупката: Цена за почистване на таван с боклук в София.

естествени материали;

стабилност;

брони и дълбочина на дъното;

разстоянието между ламелите;

дъното на яслите.

Естествени материали

По всяко време дървото се счита за най-добрия материал за производството на бебешко креватче. То трябва диша само по себе си и да позволява на бебето да диша. Някои части могат да бъдат направени от пластмаса или метал, но за предпочитание е да са изработени изцяло от дърво.

Най-добрите материали са елша, бреза и клен. Може да предпочетете по-евтин бор. Той е малко по-мек и затова играчките на вашето дете ще оставят забележими следи върху него.

Стабилност

Гнездото за люлеене ще подхожда дори на бебета, които не могат да се издигнат и люлеят сами. Когато детето е на 3-4 месеца, леглото трябва да бъде заменено с по-стабилно и надеждно, така че бебето, докато се играе, не може да се преобърне.

Страни и дълбочина

Когато бебето не се изправи и седне само, страните на детското креватче могат да бъдат ниски. Това прави живота на родителите много по-лесен: бебето може лесно да бъде взето и поставено обратно. Но веднага след като започва активен период от живота на детето, дълбочината на леглото от матрака до горната страна трябва да бъде около 60-65 см. Много легла са оборудвани с възможност за регулиране на височината на дъното: с течение на времето тя може да бъде понижена.

Когато бебето расте, една от страните е или напълно отстранена, или са махнати няколко пръчки, така че детето да може да излиза само от леглото.

Разстоянието между ламелите

Оптималното разстояние е 5-6 см. Принципът на изчисление е прост: дръжките, краката или главата на детето не трябва да се залепват между ламелите. Разстоянието между тях, както и височината на решетката, е въпрос на детска безопасност, така че когато купувате, не бъдете мързеливи и измервайте всички параметри.

Кога е времето да се сбогуваме с първото бебешко креватче?

Днес на пазара има огромен избор детски легла. Последните накрая се раздалечават, превръщат се в дивани и могат дълго време да служат като легло.

За разчистване от всичко старо, търсете чистота.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *