От какво се състои шкафът – изхвърляне на стара мебел

Ако сте планирали изхвърляне на стара мебел и ново обзавеждане сега е момента да узнаете от какво се състои шкафът. Статията ни е предоставена с любезното съдействие на EVRO5.COM.

L ПДЧ е вид конвенционално шлифовано ПДЧ. Ламинирането му става, чрез покриване на плочата със специален филм от хартия-смола. За да се извърши ламиниране, върху повърхността на плочата се напръсква специална смола при налягане 27 MPa и температура около 200 градуса по Целзий. Смолата се разпространява и втвърдява по време на този процес, което води до силен филм. Такъв филм задържа вредни двойки алдехиди (по-специално формалдехид), което драстично повишава безопасността на използването на ПДЧ по отношение на ПДЧ. В съответствие с GOST има два класа емисии на формалдехид: E1 и E2. Класът на емисии на основната плоча E1 се признава от държавния стандарт като безопасен за използване в мебели, включително детска стая.

MDF

MDF е плоча, произведена, чрез сухо пресоване на фино разделени дървени стърготини при високо налягане и температура. Като свързващо вещество се използват модифицираните с меламин карбамидни смоли. Това осигурява много ниски емисии на формалдехид, сравними с тези на естественото дърво (класът на емисии на формалдехид е E1). MDF дъската има много високи екологични показатели. Поради по-фината и по-равномерна текстура и специфичната технология на производство, MDF дъската е по-издръжлива от ПДЧ, устойчива на влага и огън.

Триплекс

Triplex е ламинирано стъкло, състоящо се от два или повече слоя стъкло, свързани помежду си с помощта на устойчив полимер. Благодарение на тази технология е възможно да се създаде много издръжлива текстура, която да отговаря на всички изисквания за безопасност. Колкото повече слоеве има триплексът и колкото са по-дебели, толкова по-добре стъклото издържа на удари. Разбира се, едно от основните предимства на това стъкло е, че когато се счупи, фрагментите не се разпръскват отстрани, а остават, върху филма, който е разположен между слоевете. По този начин се избягват много наранявания.

Фасетата е полирана лента (фасета върху огледало от 5 мм до 45 мм),граничи с повърхността на стъкло или огледало, скосена до ръба и образуваща определен ъгъл с нея. Фасетата придава на огледалото визуална завършеност и създава ефекта на обем. Огледалата с фасети изглеждат ефектни, по-красиви и благородни. Нарязването на огледалата за фасети по периметъра ще предаде в интериора тържественост. При тях отражението и пречупването на светлината от фасетата под определени ъгли на видимост създава „диамантен“ блясък.

Това са най-често използваните материали в изработката на шкафове в обзавеждането. Ако и вие сте планирали промяна на дома, започнете с различните варианти за изхвърляне на стари мебели от дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *