Разположение на мебели в кухнята

Правилното разположение на мебелите в кухнята е цяло изкуство, достойно за добър дизайнер! Здравословният вътрешен климат, производителността на процеса на готвене и общото настроение на домакините по време на хранене зависят от него.

Кухнята е пространство, където човек се движи много, когато приготвя храна. Следователно, пространството на кухненското пространство изисква рационално подреждане на мебелите и създаване най-ефективните „работещи“ зони, които не изморяват домакинята.

За безплатни огледи и кратки срокове, последвайте: https://xn--80aa7ac7b.bg/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8.

На първо място, достъпът до основните зони – мивката, печката и хладилника трябва да е безплатен, а разстоянието между тях трябва да бъде не повече от три метра, за да спестят на домакинята ненужни досадни движения. Именно с поставянето на тези елементи в кухнята започва подреждането и разположението на мебелите в кухнята.

Освен това кухненските мебели са подредени в зависимост от геометрията на стаята, наличното свободно пространство, желанието на собствениците да спестят допълнителни метра. Днес, всяко кухненско обзавеждане, включително съвременните кухни, се изработва, като се вземат предвид петте налични типа оформление:

Линейна кухня – подходяща е в малки помещения и е разположена по протежение на една от стените. За предпочитане: мивка – между печката и хладилника, както и маса за рязане, маса за хранене – срещу кухнята.

Ъглова кухня – удобна в малки и големи стаи. Работният „триъгълник“ (хладилник – мивка – печка) е подреден отстрани на кухнята, масата е в свободната част, а висящите шкафове са отгоре.

U-образна кухня – за големи помещения. Мебелите са разположени по протежение на три стени, работният триъгълник е произволен, но на минимално разстояние масата за хранене е неудобна

Островна кухня – за големи стаи. Един от елементите – най-често е печка (сушилня за съдове), мивка или маса за рязане (висящи шкафове отгоре) – в центъра на кухнята.

Всички тези варианти за подреждане и оформление на кухнята разширяват възможностите. Те се определят от личните предпочитания на домакина, както и от размера на терените, с които разполага. За повече уют и пространства, потърсете фирма Хамал.Бг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *