Враговете на кухненските мебели

Модерният пазар на мебели е в състояние да задоволи вкуса и на най-взискателния клиент. Нищо чудно, че кухненските комплекти днес са все по-търсени. Не всички обаче помни, че кухнята е не само територия на комфорт и вкусна храна, но и място на повишена опасност.

И продължителността на експлоатационния живот на кухненските мебели директно зависи от тази тяхна работа. Затова не бъдете мързеливи при покупка на мебели, запознайте се с правилата за използването им. Научете и за изкупуване на електроуреди и мебели с Чистота.Ком.

Какво да направите, за да запазите кухнята в отлично състояние:

Собствениците на апартаменти обръщат значително внимание не само на външния интериорен дизайн на кухнята, но и на обзавеждането. Спазвайки няколко прости правила, може да поддържате всички елементи на мебели в перфектно състояние в продължение на много години. Ето какво да направите:

Първо, не трябва да се допуска пряка слънчева светлина, върху фасадата на кухненския комплект. В най-добрия случай неспазването на това правило ще доведе до промяна в цветовия тон на материала на определени места, в противен случай до намаляване на хроматичните характеристики с цялостния интериор.

И въпреки че съвременните кухни са известни със своята издръжливост и използването на екологично чисти материали, пряката слънчева светлина е противопоказана за тях.

Второ, резките промени в температурата (топлина – студ или студ – топлина) могат значително да повредят продуктите или отделните им части. Трябва да се има предвид, че кухненските мебели не трябва да бъдат разположени по-близо от 1 метър от отоплителните устройства. Не може да поставите горещи ястия на плота, без да използвате специална стойка. Излъчването на светлини от микровълнова фурна е още по-мощното осветление, което едва ли сте допускали. Те са също вредни за кухненския материал.

Трето, препоръчителната относителна влажност в кухнята не може да бъде надвишена повече от 60–70%. Не може да „поливате обилно“ плот или стени на шкафове без това да не рефлектира на целостта на мебелите.

Поддържайте ниска влажност. Кухнята е стая, която повече от всяка друга изисква постоянна вентилация. И това е не само заради микроклимата в закрити помещения, но и с цел премахване на различни миризми, които не могат да бъдат отхвърлени в тази част на апартамента.

Необходимо е също така да се използват кухненски мебели изключително по предназначение, тогава могат да се избегнат неприятности като ускорено увреждане на боядисването или деформация на мебелните елементи. Спазвайки всички тези прости правила, може да запазите кухнята си в продължение на много години. И това ще спести значителни пари.

Повече за това как да се отървете от повредените ел. уреди или стари мебели, разберете на официалната страница на сайта: чистота.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *