Как правилно да поставите боклук или багаж в колата

Някои казват, че се учат от грешките, но ако сте се ангажирали да транспортирате товари, по-добре е да забравите това твърдение. Една погрешна стъпка – и тежък гардероб, изработен от масивна дървесина, се разбива в пътното платно, една партида бонбони се превръща в парчета стъкло и пластмаса, а тръбите се свиват вътре в тялото и се чукат силно.

Всичко това е лесно да се избегне, ако правилно поставите стоките в микробуса. Събрали сме списък с най-важните правила за товарене – те важат за домакински уреди, лични вещи и строителни материали.

Избор на подходящ транспорт

Зареждането започва с колата. Препоръчваме да наемете чистачи.com. Ето защо, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете кола с подходящ капацитет. Най-важното тук е да се въздържате от „презастраховане“, а не да се вземе ненужно ван. Първо, ще струва повече от компактните си колеги. Второ, ще бъде трудно да се запази безопасността на транспортирането: разхлабени тръби, столове или кутии ще се движат свободно в тялото, удряйки се в стените и един в друг.

Ако потърсите помощ от специалисти на фирма чистачи.com.

Ако не знаете коя кола се нуждаете, попитайте за съвет. Кажете, какъв вид товар ще транспортирате, посочете датите на доставка и очертайте маршрута. Въз основа на тези данни, консултантът ще избере автомобил, съобразно необходимия тонаж. Дали поръчвате кола в компания или решите да потърсите сами, е друг въпрос.

Говорете с шофьора

Ако не искате да се обадите на транспортната компания, говорете с шофьора, от когото ще наемете камион . Защо ли? За да разберете, дали товарът ще се побере или не. Всичко трябва правилно да се вписва. Вие виждате колата за първи път и не можете да отгатнете всички тънкости на натоварването.

Не се опитвайте да намалявате тонажа

Опитвате се да вземете кола с по-малък тонаж, отколкото ви трябва – една грешка е дори по-опасна от избора на прекалено просторен ван. Такъв трафик нарушава правилата на пътя и може да бъдете глобени. Това е в най-добрия случай. В най-лошия наемането води и до увеличаване на сметката.

Изгответе план за товарене

Ако сте наели кола с товарачи не е необходимо. Ако доставяте неща сами, запишете поне приблизителен план. Това ще спести време за зареждане и ще ви спести от ненужната работа: няма да ви се налага да сменяте нещата. Когато правите план, вземете предвид общите правила: тежки и масивни неща се зареждат първо и в долните слоеве, леки и крехки – не на последно място, но нагоре.

Разпределете товара равномерно

Друг “железен” закон за натоварването е равномерното разпределение на нещата вътре в тялото. Ако претоварвате задната част на микробуса, колата ще се люлее по време на шофиране. Поставете всички тежки предмети в предната част на каросерията – претоварете волана и докрай ще се борите за контрол.

Използвайте закрепващи колани

Ако наемете екипи с голям ван, коланите са задължителни. С такива са оборудвани почти всички камиони, които се използват в транспортните фирми. С ремъци прикрепяващи товара към стените на микробуса, така че по време на шофиране нещата не се търкалят по каросерията, не падат и не се удрят едно в друго.

Запомнете ъглите и подпорите

При транспортиране на тръби, трупи, линолеум и всичко, което е лесно да се навива, използвайте специални ъгли или подпори. Осигурете капризния товар с помощта на устройства, за да го задържите на едно място, докато автомобилът се движи.

Ако не знаете как да поставите товара в колата, разпределете го колкото е възможно по-равномерно от микробуса. Колкото по-голяма площ вземат нещата, толкова по-безопасно ще бъде транспортирането.

Всичко това ще си спестите, ако се обадите във фирма, която предлага транспорт и почистване на помещенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *